Anak Tidur Nyenyak Selepas Kenyang Menyusu

by Siti Noranis on September 25, 2016

in Shaklee Effect, Testimonial Produk

Syoknya bila si manja kekenyangan. Tidur tidak lagi terganggu dengan tangisan si manja. Baby lena, ibu ceria!

anak-tidur-nyenyak-selepas-kenyang-menyusu

Protein merupakan salah satu nutrisi yang penting untuk ibu menyusu. Mereka memerlukan lebih banyak protein untuk badan mereka dan juga tumbesaran si manja.

Keperluan protein bagi ibu menyusu tak sama dengan wanita lain. Kajian menunjukkan ibu menyusu memerlukan 15 g lebih dari wanita biasa iaitu 71 g sama seperti wanita hamil.

Special ESP

  • Diperkaya dengan asid amino yang diperlukan oleh badan kita untuk membekalkan tenaga berjam jam. Bila si ibu bertenaga, susu dapat dihasilkan dalam kuantiti yang banyak dan kualiti yang baik.
  • Baik untuk kesihatan jantung dan penghasilan protein yang merupakan nutrisi penting untuk kulit, gigi, otot, tulang si ibu dan si bayi. Tisu tisu pun tak terlepas sepanjang pertumbuhan.

Testimoni Set Menyusu

Testimoni #1

Saya mula consumed ESP masa pantang anak no 2. Ambil set pantang Shaklee. Masa tu consumed pagi je untuk breakfast. susu memang meriah dan pekat.

Tapi bila malam anak kerap bangun nak menyusu. So saya ambil before tidur. Memang bagus. Sebab sejak tu anak dah tak kerap bangun lagi untuk menyusu. Sekali je menyusu masa nak tidur.

Extra, berat badan turun juga.

Testimoni #2

Lama sda tu stock sa, dari 1 bulan lagi tak kena buka, sekarang baru sa rajin balik mau minum. Sebab badan berat, terutama perut. Pi zumba pun susah kasi kecil perut. Satu-satunya yang berhasil, memang ni ESP ja ni. Bikin cepat kenyang. Minum ESP, baru makan, terus tak selera sda tu mau makan banyak. Yang berminyak pun tak selera mau makan terus tu. Ni la sa suka ESP ni.

Cukup juga. Tapi sa kasi jarang minum tu ESP abis mau banyak air susu sa. Tengah-tengah malam la yang banyak betul sampai mau keras tu susu.

Testimoni #3

Saya amalkan minum ESP sejak pregnant  dan berpantang, kini anak saya baru berusia 5 bulan, stok susu hampir memenuhi deep freezer!

Puan Ayu

Testimoni #4

Alhamdulillah rezeki anak. Dalam freezer ada lebih 100 packs. Setiap hari baby dapat minum susu yang diperah dari hari sebelumnya. Stock dalam freezer masih tidak digunakan.

Saya ambil ESP dan alfalfa. Anak cepat kenyang. Berat lahir hanya 3.18 kg. Selepas 2 bulan berat naik 5.6 kg.

Testimoni #5

Start ambil ESP secara konsisten masa berpantang anak pertama. Walaupun anak mix feeding tapi bekalan bm tu masih boleh bertahan sampai umur anak 2 tahun. Sepanjang tempoh tu badan memang rasa lebih bertenaga dan kenyang lebih lama.

Now preggy anak 2nd masih continue minum ESP. Badan rasa bertenaga, jarang gastrik naik walaupun sekali sekala ada juga. Memang best la ambil ESP.

Pengedar Shaklee Johor. COD Senai, Kulai, Skudai dan Johor Bahru.
Whatsapp/Call/SMS 012-7253666

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: