Bagaimana Atasi Masalah Kulit Muka Supaya Lebih Yakin

by Siti Noranis on July 18, 2017

in Produk Shaklee

atasi kulit berminyak, atasi kulit berkedut, atasi kulit berjerawat

Kulit kita merupakan organ yang paling besar, itu lah betapa pentingnya yang kita kena jaga. Antioksidan memelihara badan kita dari radikal bebas yang berpotensi merosakkan sel-sel kulit kita.

Masalah yang selalu kita belengu ialah masalah kulit berminyak, masalah kulit berjerawat sampai berlubang tinggalkan kesan dan masalah kulit berkedut dengan banyak.

Anti-radang

Satu peranan penting antioksidan ialah menenangkan keradangan dan memberikan tenaga (metabolisma) untuk sel-sel kita.

Bila radang itu tenang dan bertenaga, jerawat dan kedutan juga akan tenang. Tidak lah jerawat dan kedut-kedut muncul terus-terusan.

Menguatkan struktur kulit

Antioksidan dapat memperbaiki stukur kulit dan meremajakan. Lebih-lebih lagi tona kulit yang tidak sekata.

Mengurangkan kedutan

Tipu sangat lah kan mahu hilangkan kedut-kedut 100%. Cuma bila kedut-kedut sudah berkurang, kita akan nampak muda sebelum usia kita lagi.

Antioksidan boleh kurangkan kedutan dan garis-garis halus yang ada di kulit kita lebih-lebih lagi di bahagian muka dan bawah mata.

Merawat kesan parut

Dengan mengurangkan kesan-kesan parut yang nampak tidak berapa menyenangkan, itu lah salah satu peranan antioksida yang boleh memperbaiki tisu-tisu parut.

Struktur tisu kesan parut tidak sama dengan struktur tisu kulit yang sihat. Antioksidan boleh meningkatkan peredaran darah ke tisu kulit yang ada berparut, mengurangkan kewujudan parut supaya tidak berapa nampak jelas meningkat proses penghasilan kulit baru.

Memperbaiki kerosakkan kulit akibat cahaya matahari

Kita pun sedia maklum, UV dari cahaya matahari yang berlebihan boleh membahayakan. Malah boleh membuatkan kulit kita nampak teruk, semakin kering dan rosak. Bila sudah rosak, mula lah muncul kedutan.

Antioksidan ini lah yang boleh meningkatkan penghasilan tisu-tisu yang baru dan sihat. Selain itu, kesan kerosakan akibat cahaya matahari tadi pun semakin pudar dan nampak muda.

Testimoni Masalah Kulit Dengan Antioksidan Vivix

Testimoni #1

Dah masuk botol ke-2 Vivix. Obvious part dengan kulit saya. Moist dan nampak halus sahaja especially dekat kulit wajah. Ira juga try makan ubat untuk rambut gugur banyak. Even tak buat treatment, dah kurang gugur. Alhamdulillah. Senang makan Vivix ni sebab sekali suap je untuk total wellness.

– CikPuan Fazira Aziz

 

Testimoni #2

Husband ambil Vivix gak. Wow, kulit muka memang semakin halus, sebelum ni lubang-lubang bekas jerawat tu ketara sangat tapi bila ambil Vivix, lubang-lubang tu semakin kecut, garis-garis halus kat muka pun dah berkurang, kulit lebih anjal.

– CikPuan Abby Misaha

 

Testimoni #3

Vivix hebat. Senang bangun pagi walaupun tidur lewat. Walaupun mengantuk tapi bertenaga. Nak tengok dalam 2 minggu jerawat kat muka ni. Kulit jadi tidak berapa oily. Alhamdulillah. Sesudu teh minum macam tu je. Sedap lah si tonik merah ni.

– CikPuan Juli Robani Othman

 

 

Bagaimana Nak Beli Suplemen Vivix Ini?

Cik Anis sarankan kalian amalkan Set Vivix 2 botol. Kalian boleh menghubungi nombor Cik Anis yang tertera di bawah. Harga bagi Set Vivix ialah RM1,006.

Namun, ada bonus istimewa yang Cik Anis bagitahu kalian. Dengan pembelian Set Vivix kalian boleh nikmati keistimewaan ini.

  • Keahlian percuma bernilai RM80
  • Pembelian semua produk Shaklee dengan harga ahli
  • Bonus berbentuk wang tunai (bulan hadapan)
Dikenali sebagai Cik Anis, pengguna, pengedar dan perunding perniagaan Shaklee sejak 2012 dan masih aktif sehingga kini.

SMS / Whatsapp : +60 12 725 3666
Shaklee ID : 887911

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: