Cik Anis Tingkatkan Imun Badan Dengan Tonik

by Siti Noranis on December 20, 2016

in Testimonial Produk

Vivix juga merupakan produk pertama, pembelian pertama dan cinta pertama cik anis dengan Shaklee. Pengalaman dengan tonik semulajadi ini sangat menggembirakan cik anis. Dengan Vivix Shaklee inilah ‘kisah cinta’ cik anis dengan Shaklee bermula.

Kawan-kawan cik anis yang masih tidak mengenali apa itu Vivix, Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

Kesan #1 Tekanan Darah Berkurang

Pada tahun 2013 dahulu, kilang tempat cik anis bekerja mengadakan medical checkup besar-besaran. Masa tu, medical assistant mengambil bacaan tekanan darah cik anis. Kawan-kawan nak tahu berapa bacaan tekanan darah cik anis? Bacaannya ialah 142/88. Fuh, gerun bila mendengarnya. Cik anis rasa cik anis masih muda. Kahkah.

Kata doktor, bacaan itu dikira ditinggi yang tidak sepatutnya dihidapi oleh mereka diusia yang semuda dan secomel cik anis ni. Kihkih. Simptom yang selalu cik anis hadapi ialah pening kepala, badan melayang. Jika dikirakan, cik anis ini sudah berada di stage pre-hypertension. Nasihat doktor masa tu, “Kurangkan makanan masin, jika berlarutan. Saya terpaksa beri pil darah tinggi”.

Terkejut juga lah masa tu. Mak dan ayah cik anis memang ada dua-dua penyakit berkait ni. Ditambah lagi cik anis memang tidak sanggup nak berhadapan dengan pil-pil penyakit ni. Maka nekad lah cik anis dengan Vivix.

Alhamdulillah 3 bulan  selepas cik anis check bacaan semula, bacaan menurun 126/80 dan sehingga kini masih mencapai paras normal 110/80.

Kesan #2 Allergik / Ekzema

Cik anis memang ada mengidap alergik / ekzema sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Dengan kulit yang sangat sensitif, terlalu banyak cik anis hadapi pantang larangnya. Pengambilan makanan, sabun, losyen perlu dititikberatkan. Tidak dibenarkan menggunakan sembarangan jenama yang ada dipasaran. Termasuk juga persekitaran samada habuk, dan pelbagai lagi.

Eh, kulit cik anis makin licin lah. Yes!

Kesan #3 Kerap Bersin dan Selsema

Badan Anis memang tak tahan dengan cuaca sejuk baik kipas yang kuat dan aircond. Cik anis selalu selsema sepanjang hari, bersin awal pagi 6-8 kali setiap pagi, terjaga di awal 2 3 pagi dengan hidung berair. Kadang-kadang sampai lah cik anis demam.

Sejak berVivix, terus terlupa bila kali terakhir cik anis kena semua-semua tu. Magik pula rasa. Kahkah.

Pengedar Shaklee Johor. COD Senai, Kulai, Skudai dan Johor Bahru.
Whatsapp/Call/SMS 012-7253666

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: