Tips Cepat Hamil Selepas Keguguran

by Siti Noranis on July 17, 2017

in Produk Shaklee

Kebiasaan pasangan yang baru kahwin berhajat untuk mendapatkan cahaya mata. Orang kata anak pengikat kasih sayang. Ada juga lah yang sudah ada anak yang ini nak menambah lagi.

Kebelakangan ni kerap Cik Anis dengar masalah keguguran ni. Makin meningkat pula kan. Ada yang mengalami lebih dari dua kali.

#1 Tukar Cara Pemakanan

Kalian pilih lah makanan yang berkhasiat dan bernutrisi supaya badan kita lebih sihat dan bertenaga. Makanan yang berkhasiat ialah mengikut piramid seperti karbohidrat, protein, sayur-sayuran dan buah-buahan yang dikenali sebagai makro-nutrien. Kemudian ditambah dengan mikro-nutrien yang diperlukan oleh badan kita.

Pastikan juga pengambilan air masak yang mencukupi. Kalian boleh juga kurangkan minuman manis, berkafein dan berkabonat.

#2 Elakkan Makanan Segera

Cuba lah kalian elakkan atau kurangkan sebaik mungkin ambil makanan segera banyak kerana makanan segera mengandungi sodium, lemak dan kolesterol yang tinggi yang boleh mengganggu kesuburan.

Antara makanan yang boleh dikurangkan atau sebaik mungkin elakkan ialah

  • Makanan segera
  • Mee segera
  • Makanan dalam tin

#3 Turunkan Berat Badan

Perempuan yang obesiti atau mengalami berat badan yang lebih, elok lah turunkan berat badan kalian dahulu atau kawal berat badan. Obesiti atau berlebihan berat badan boleh mengundang pelbagai masalah-masalah kronik antaranya ialah ketidakseimbangan hormon. Ketidakseimbangan hormon juga antara salah satu faktor masalah kesuburan atau keguguran.

#4 Amalkan Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan

Pilihan #1 : Set Kesuburan Shaklee

Zink (Vita-Lea Multivitamin dan Multimineral)

Merupakan vitamin ‘penarik dan pegang’ dalam proses-proses penghasilan hormon estrogen (perempuan) dan progesteron (lelaki).

Vitamin C

Vitamin C merupakan vitamin yang macam-macam boleh buat. Selain dari boleh jaga sistem imun badan kita, vitamin c ialah anti-oksidan yang membantu menghalang radikal bebas yang terhasil dari faktor persekitaran, faktor makanan dan penggunaan penjagaan diri yang mengandungi bahan kimia. Radikal bebas juga salah satu faktor yang menyebabkan risiko keguguran.

B Complex

Dalam Vitamin B Complex ada beberapa vitamin B. Dalam banyak-banyak vitamin B, ada yang boleh membantu penghasilan telur yang sangat baik dan juga mengandungi asid folik yang boleh mengelakkan risiko spina bifida pada anak. Perempuan disarankan untuk mengamalkan B Complex 3 bulan sebelum kehamilan.

GLA

Vitamin yang sangat penting untuk kesuburan perempuan. Kalian yang masih ada kedatangan haid yang belum stabil, boleh lah stabilkan dulu dengan GLA ini. Ada juga yang sampai 2 hingga 3 bulan yang tidak datang haid.

Lepas haid sudah stabil, boleh lah kita rancang waktu subur.

GLA boleh menghasilkan satu lendir yang dinamakan lendir servik. Lendir ini lah yang boleh tolong sperma berenang dan hidup lebih lama sehingga 5 hari.

Vitamin E

Vitamin E ialah vitamin anti-oksidan yang juga boleh tolong halang radikal bebas terhasil. Radikal bebas ini boleh merosakkan DNA dan kromosom dalam badan kita.

Bila kromosom rosak, itu lah yang berisiko keguguran.

Pilihan #2 : Vitamin Premium Kesuburan Vivix

Vivix

Anti-oksidan merupakan komponen paling penting dalam kesuburan yang kita patut lebih fokus yang boleh bantu pertahankan badan kita yang rosak disebabkan oleh radikal bebas.

Radikal bebas boleh merosakkan sel-sel badan. Dalam kehidupan seharian kita, banyak radikal bebas yang terhasil. Kalian nak tahu, badan kita boleh diserang 10,000 kali radikal bebas sehari yang boleh menyebabkan penuaan.

Anti-oksidan bukan sahaja menyelamatkan telur dan sperma untuk kesuburan, boleh menyelamatkan organ-organ badan kita yang membantu proses kesuburan seperti penghasilan hormon.

Testimoni Kesuburan

Testimoni #1

Akhirnya isteri saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Alhamdulillah.

– Encik XYZ

Testimoni #2

Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten. Akhirnya sampai juga rezeki kami suami isteri.

– CikPuan Nana

 

Dikenali sebagai Cik Anis, pengguna, pengedar dan perunding perniagaan Shaklee sejak 2012 dan masih aktif sehingga kini.

SMS / Whatsapp : +60 12 725 3666
Shaklee ID : 887911

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: